Det er på småbarnssvømmingen barna kan lære og svømme.

Alder
Fra 1–4 år

Pris
kr 2250

På disse kursene er det en fordel at barnet er vanntilvent før kursstart.

Kursene i småbarnsvømming er aldersinndelte: Småbarn 1 år, – 2 år, -3 år og – 4 år     Et kurs består av 10 kurstimer ( 10 uker)

Det er på småbarnssvømmingen barna virkelig kan lære og svømme. Ikke minst ved hjelp av «Supermann». Å flyte på rygg klarer de rundt 3 -årsalder, og da går det ikke lenge før de svømmer på ryggen. Vinker de til fiskene nede i vannet, er svømmingen i gang. Samtidig lærer barna å flyte/gli på magen. Først som en pil gjennom vannet, for så å gli fremover som «Supermann».

Skal man lykkes med dette, kan man ikke presse barna. Det må foregå på barnas premisser. Følger man disse prinsippene, er barna snart dyktige crawl-svømmere. Småbarna trener også på livredning. Det er utrolig hva de kan prestere, så lenge det er gøy! At barna mestrer å ilandføre foreldrene, er det ikke mange foreldre som tror på forhånd.

Kurssteder:
Lovisenberg : onsdag, torsdag, fredag
Kurs starter uke 17
Påmelding åpner 6. mars

NIH: Ingen småbarnssvømming

Kan man starte på småbarnssvømming uten å ha gått noen kurs tidligere? 

Ja, man kan starte direkte på småbarnssvømming uten tidligere kurs. Det er imidlertid en stor fordel at barnet er vanntilvent.

De fleste på småbarnssvømmingen har deltatt på flere kurs i babysvømming.

Er påmelding til kurs bindende? 

Angrerettloven gir fri angrerett innenfor 14 dager. Returkostnadene bæres av forbruker.( jf. Angrerettloven § 15 første ledd). Returkostnadene dvs administrasjonsgebyr utgjør kr 150.

Får man igjen tapt kurstime? 

– Hvis kurstimen må avlyses grunnet sykdom hos instruktør, kompenseres den ved at kurset forskyves en uke. Er det ikke mulig å forskyve, refunderes kurstimen.

– Hvis avlysningen skyldes forhold vi ikke kan kontrollere f.eks oppkast eller avføring i vannet, refunderes ikke kurstimen.

– Tapt kurstime pga reise, ferie mm. kompenseres ikke.

– Tapte kurstimer pga sykdom over en lengre periode. Ta kontakt med kontoret.

Hva skal barnet ha på seg i bassenget? 

En tettsittende badebukse av god kvalitet er det beste. Dvs det  er meget viktig at den sitter godt rundt barnets midje og lår. Dette for å hindre at bæsj kommer ut i vannet.

Skjer det, må kursstimen og resterende timer den dagen avlyses.

Avlysninger som skyldes bæsj i vannet blir ikke kompensert. Det er derfor hver enkelt forelders ansvar at badetøyet er tilstrekkelig godt.

Barn som har “dårlig mage” eller diaré skal selvfølgelig ikke bade.

En badebleie kan også brukes.

Pass på at badebleier er tilpasset barnets vekt og størrelse. Også her gjelder det at badebleien sitter godt rundt midje og lår  slik at bæsj ikke kommer ut i bassenget.

Bukse kan bestilles i vår nettbutikk. www.nls-oslo.no

Badebleie kjøpes i matbutikken.

Et godt råd:

Hvis badebuksen ikke sitter helt rundt lårene, kan man sy en liten søm på hver side.

Denne løses opp  når barnet har vokst seg litt større.

Alle barn som har begynt å gå skal ha på seg sklisikre sokker i dusj og basseng – gulvene er glatte.