Kursrekke

Babysvømming kursrekke

Baby nybegynner
Viktig med en rolig start. Her lærer foreldrene de første grepene. Det er sanger med bevegelser. Babyene lærer også å holde pusten. Etter hvert, når babyen er klar, lar vi ansiktet komme ned i vannet ved å ”svømme”. Dette er en ny og bedre måte for å lære tilvenning til vann. På denne måten unngår en at babyen blir skremt av de tradisjonelle dykkene. Det skal i utgangspunktet ikke utføres noen øvelser på babysvømming som får babyen til å gråte. Babyene opplever også felleskap med de andre barna på flåter. Mot slutten av kurset bruker vi flytepølser og babyen lærer å ”stupe” fra matten. Det er viktig at hver enkelt baby får følge sitt eget tempo.

babysvomming_vann_i_ansiktet

babysvomming_polse

img_6715

Babys kurs 2:
I likhet med Baby nybegynner, er det viktig å kose seg i vannet. At babyen trives er en forutsetning for at ferdigheter utvikles. På dette kurset blir ”svømmeturene” litt lengre, kanskje gjennom en rokkering. «Stupe» alene fra matten. Alltid på barnets initiativ! Nå klarer babyen selv å holde seg fast i flytepølsen. Nye sanger med større bevegelser. Noen rolige forsøk i sklien de siste kurstimene.

img_6758_13-58-15_2

babyer_pa_matte

Baby kurs 3:
På dette videregående kurset i babysvømming trener babyen på å falle bakover fra flåten. ”Svømmer” gjennom rokkering. Stuper selv fra matte. Babyen kan være fly, speedbåt og sitte på matte og kjøre båt. Vi er godt i gang med å bruke sklien. Etter hvert flere øvelser i felleskap. Flyte på rygg og rotere over til magen.

Småbarn 1 år :
På dette kurset innfører vi armtak på ”Hjulene på bussen. Videre mestrer babyene å ”svømme” mellom to voksne. Babyene sitter på kanten og sparker med beina. Stuper ut til en flytepølse som flyter i vannet. De flyter med en flytepølse under nakken. Stuper etter en leke i vannet. Sanger og leker krydrer timene.

_dsc0156