Kursrekke

Babysvømming kursrekke

Nybegynner babysvømming:
Viktig med en rolig start. Her lærer foreldrene de første grepene. Det er sanger med bevegelser. Babyene lærer også å holde pusten. Etter hvert, når babyen er klar, lar vi ansiktet komme ned i vannet ved å ”svømme”. Dette er en ny og bedre måte for å lære tilvenning til vann. På denne måten unngår en at babyen blir skremt av de tradisjonelle dykkene. Det skal i utgangspunktet ikke utføres noen øvelser på babysvømming som får babyen til å gråte. Babyene opplever også felleskap med de andre barna på flåter. Mot slutten av kurset bruker vi flytepølser og babyen lærer å ”stupe” fra matten. Det er viktig at hver enkelt baby får følge sitt eget tempo.

babysvomming_vann_i_ansiktet

babysvomming_polse

img_6715

Babysvømming Kurs 2:
I likhet med kurs 1 er det viktig å kose seg i vannet. At babyen trives er en forutsetning for at ferdigheter utvikles. På dette kurset blir ”svømmeturene” lengre, kanskje gjennom en rokkering. Stupe fra matten og gå under vann er også et mål på dette kurset. Nå klarer babyen selv å holde seg fast i flytepølsen. Nye sanger med større bevegelser. Noen rolige forsøk i sklien.

img_6758_13-58-15_2

babyer_pa_matte

Babysvømming Kurs 3:
På dette videregående kurset i babysvømming trener babyen på å falle bakover fra flåten. ”Svømmer” gjennom rokkering. Stuper selv fra matte. Babyen kan være fly, speedbåt og sitte på matte og kjøre båt. Vi er godt i gang med å bruke sklien. Etter hvert flere øvelser i felleskap. Flyte på rygg og rotere over til magen.

Småbarn 1år :
På dette kurset innfører vi armtak på ”Hjulene på bussen. Videre mestrer babyene å ”svømme” mellom to voksne. Babyene sitter på kanten og sparker med beina. Stuper ut til en flytepølse som flyter i vannet. De flyter med en flytepølse under nakken. Stuper etter en leke i vannet. Sanger og leker krydrer timene.

_dsc0156